Jeg har hoppet!

Hjemme på mitt kjøkken har jeg en tavle der det står «You can not always wait for the perfect time, sometimes you must dare to jump». Det er mulig jeg har sett litt ofte på denne i siste tiden, for nå har jeg gjort det.

Jeg har hoppet ut i det ukjente. Etter 22 fantastisk fine år som sykepleier på Radiumhospitalet har jeg sagt opp jobben min. Radiumhospitalet skal byttes ut med Kreftklinikken, som er en nylig oppstartet privat klinikk. Her behandles personer som oftest ikke har et tilbud i det offentlige helsevesenet. De har nesten alltid kreft med spredning, og det finnes heller ingen studier de kan delta i. Leder av Kreftklinikken er onkolog Marius Normann, som tidligere har jobbet mange år på Radiumhospitalet og også bygget opp kreftavdelingen på Aleris i Oslo. Han er vel den som virkelig har hoppet her, gjennom å starte opp en egen klinikk. 

IMG_2081.jpg

Å begynne å jobbe i det private helsevesenet har krevd noen runder med tanker og diskusjoner, både med meg selv, med venner og kollegaer. Mitt svar blev at det er bedre at man kan tilby en behandling som ikke finnes på sykehusene, selv om det må dekkes av egne penger eller en helseforsikring, enn at ingen skal få tilgang til behandlingen. Alle har ikke tid å vente på at behandlingen skal bli godkjent til bruk i det offentlige helsevesenet. I kommende podcaster utover høsten vil vi ta opp dette tema flere ganger. 

Så til min nye hverdag, jeg opplever at jeg hos Kreftklinikken har god tid til pasientene. Vi møtes i et miljø som er rent og fint, men det er ikke et sykehus. Det gjør noe med stemningen og praten som går. Vi har det hyggelig og snakker om både viktige og mindre viktige temaer. Jeg får brukt både meg selv og mine kunnskaper som sykepleier på en ny og veldig tilfredsstillende måte. Ikke minst har Marius god tid til pasientene, og det har ofte mye å si for tryggheten de opplever. 

IMG_2078.jpg

Jeg gleder meg veldig til å få lov å delta i oppbyggingen og utviklingen av denne nye klinikken. Som sykepleier ønsker jeg å være med å bidra til at vi skal kunne tilby et helhetlig tilbud til personer som er i behandling eller er ferdigbehandlet for kreft. 

 

Lotta VadeComment