Rekonstruksjon

21. mai 2013 måtte jeg fjerne min høyre skulder på grunn av beinkreft. For meg personlig var dette et stort tap. Jeg har jobbet som personlig trener siden 2009 og drevet med kickboxing siden 2005. Det å miste funksjonen har tatt tid å akseptere og er noe jeg fortsatt bearbeider. 

Men det jeg ikke klarte å akseptere, tross hvor mye jeg prøvde, var å fysisk mangle en skulder. Jeg følte meg avkappet, halv og uten en ramme. 

Det har ikke vært så synlig for de rundt meg. Det er heldigvis ikke så ofte man går med begge armene opp. Men jeg har trent på å løfte armen, slik at jeg kan hilse normalt på nye mennesker. Jeg tilpasset klær med ulike løsninger og sikkerhetsnåler, slik at ingen kunne se hva amputasjonen hadde etterlatt. 

Før rekonstruksjon

Før rekonstruksjon

Jeg gruet meg til somrene. Jeg kjente på en bitterhet når jeg så andre med bare skuldre. Og jeg unngikk til slutt å se på meg selv i speilet uten genser. 

Rett etter operasjonen, sliten men lykkelig

Rett etter operasjonen, sliten men lykkelig

Etter mange år med et stort ønske om en rekonstruksjon, fikk jeg endelig tilbake min kjære skulder, den 13. mars 2019. Da jeg våknet fra narkosen og kjente på skulderen, klarte jeg ikke å holde tilbake gledetårene. Jeg føler meg hel igjen.