Feriefatigue

Endelig sommerferie. Nå skal vi alle ut å gjøre alt vi har gledet oss til hele våren og vinteren. Ut i sola, dra på festivaler, fjellturer og strandliv. Men når energilagrene sjeldent er fulle, kan selv de minste gjøremål være svært krevende.

En tur på butikken kan for noen være like tungt som det for andre kan være å springe mila. 

Jeg gikk nylig på en smell. For 4 dager siden overdrev jeg med for mye aktivitet og inntrykk på en og samme dag. Men det var verdt det. En hel dag i sengen, pluss to hviledager, var prisen jeg måtte betale for å oppleve nye steder og nye høyder, slik man gjerne gjør i ferien. 

Nå begynner endelig fatigue/influensa-følelsen å gi seg og beina føles lettere. Det er ikke like tungt å dusje i dag, som det var i går og dusjstolen er pakket vekk. Dette er en side av meg som nesten ingen ser. En side jeg skulle ønske ikke var en del av meg.

Margrethe på tur

Margrethe på tur

Men jeg priser meg lykkelig over at jeg er tilpasningsdyktig. Og jeg kommer aldri til å la frykten for en smell overvinne ønsket om å oppleve mer. Så får jeg heller la dusjstolen stå lett tilgjengelig.