Oppfølging etter kreftbehandling

Det finnes i dag et udekket behov for støtte av personer som er behandlet for kreft. Det gjelder for de som lever med og uten kreftsykdom. Mangel på oppfølging kan føre til psykisk og fysisk lidelse hos de som er berørt. Samfunnet bruker store ressurser på kreftbehandling, men etter at den er avsluttet opplever mange at de er overlat til seg selv. Ofte med store utfordringer. Siden antallet personer som lever videre etter sin kreftbehandling øker, er dette på vei å bli et stort problem for samfunnet. 

Kreftkompasset er en ideell bedrift, med et ikke økonomisk formål. I dag er vi fem personer som jobber i Kreftkompasset. Erfaringen til våre ansatte kommer blant annet fra arbeidet som sykepleier innenfor kreftomsorgen, men også fra personlig erfaring med det å ha fått en kreftdiagnose. Vi har alle møtt mange personer som har gjennomgått behandling for kreft. Flere av dem føler seg ikke friske, selv om de er kreftfrie. Det er ikke uvanlig å føle at man har mistet noe av seg selv og gnisten i livet. Dette i kombinasjon med at man «burde» være takknemlig for å ha overlevd kan oppleves utfordrende. Vi i Kreftkompasset ønsker å støtte deg som har fått behandling for kreft og dine pårørende.  

 

Ansatte

 

Møt Lotta Våde

Lotta har jobbet 29 år i helsevesenet med kreftpasienter, hvorav 22 år som sykepleier og studiesykepleier på Radiumhospitalet. Lotta har opprettet nettverk for sykepleiere både på skandinavisk og nasjonalt nivå. Samt initiert utvekslingsprogram for sykepleiere mellom Radiumhospitalet – The Rizzolo insitute i Bologna og MD Anderson i Houston. Er initiativtaker og prosjektleder til Mentorskapsprogrammet. Har også arrangert større arrangementer for både helsepersonell, pasienter og pårørende.  

Mail: lotta@kreftkompasset.no Tlf: 970 64 834

Møt Ane Haugen

Ane er sykepleier med 10 års erfaring fra Radiumhospitalet. Hun har sin erfaring fra mange år på kirurgisk sengepost, samt jobbet flere år som studiesykepleier innenfor kliniske studier. Har vært med og arrangert flere større arrangementer for helsepersonell, pasienter og pårørende. Ane er spesielt engasjert i mentorskapsprogrammet, men er med og bidrar på alt av Kreftkompassets arbeid.

Mail: Ane@kreftkompasset.no Tlf: 932 56 258

Møt Eline Heltorp

I 2015 ble livet til Eline endret drastisk. Som nybakt tvillingmamma fikk hun brystkreft, noe som har medført både fysiske og psykiske påkjenninger. Hun er kreftfri i dag og en av hennes hjertesaker er å øke kunnskap, forståelse, normalisere og inspirere andre i lignende situasjoner. Hun har i flere år vært aktiv på sosiale medier med nettopp det som mål. Våren 2022 valgte hun å si opp sin daværende jobb, fordi ønsket om å bruke sin erfaring til å hjelpe andre bare ble større.
Eline har mange års erfaring som leder, kundehåndtering, teknisk support, kursholder og å bygge og motivere team.

Mail: Eline@kreftkompasset.no Tlf: 970 15 820

Møt Vibeke Borchgrevink

Vibeke jobbet som finansiell rådgiver i Storebrand da hun i 2009 fikk kreft. På grunn av senvirkninger måtte hun etter hvert slutte å jobbe. Hun var deltaker i Mentorskapsprogrammet i 2018/19, og har etter det jobbet for at flere skal få bedre hjelp etter kreftbehandling.

Vibeke er spesielt engasjert i Mentorskapsprogrammet, men er også delaktig i andre deler av Kreftkompassets arbeid for å gi tidligere kreftpasienter best mulig livskvalitet.

Mail: Vibeke@kreftkompasset.no Tlf: 404 05 222

Møt Mona EEk-jensen

Mona var mentor i Mentorskapsprogrammet i 2021, da hun jobbet som daglig leder og kursholder i Eek-Jensen AS.

Hun har bred erfaring innen salg og  markedsføring fra blant annet legemiddelindustrien, bank og forsikring. Hun har flere år med ledererfaring – sist som markedsdirektør i Nordea Liv, der ledet hun en divisjon med 40 ansatte.  Hun har også jobbet som markedssjef, produktsjef og selger.

Mail: Mona@kreftkompasset.no Tlf: 479 18 012

 

Styret Vårt

Christian Eek-Jensen, styreleder

Janicke Garmann, styremedlem

Richard Apeland, styremedlem

Ida Pettersen, styremedlem

Ida-Marie Nilsen, styremedlem

Radiumhospitalets Legater har laget denne filmen om oss i Kreftkompasset. Her med fokus på vår podcast og vårt mentorskapsprogram. “Når kreftpasienter begynner med behandling tenker mange at de bare skal sette livet sitt på pause, for så å ta fatt der de slapp etterpå. Når de oppdager at det ikke går, så kan livet oppleves som veldig vanskelig”. Det forteller Ida-Marie Nilsen og Lotta Våde, sykepleiere med mer enn 20 års erfaring fra Radiumhospitalet og initiativtakere til Kreftkompasset.