Å akseptere din nye hverdag

Det er fort gjort å tenke at det å akseptere en ny og annerledes hverdag er det samme som å tenke at din hverdagen alltid skal være sånn. At du gir opp å komme videre. Sånn er det ikke. 

Men fakta er at sånn her er hverdagen din nå. Akkurat nå har du så her mye energi og du opplever disse seneffektene etter kreftbehandlingen. Fordi du fikk kreft og har gjennomgått en tøff behandling.

Livet blir ofte ikke som før kreften. Det betyr ikke at det blir dårligere, men du og dine nærmeste har fått en ny livserfaring, på godt og vondt. Både du og de rundt deg er annerledes. Det gjelder for andre kriser i livet også, livet blir annerledes etter en skilsmisse, når du mister noen du er glad i eller opplever andre livskriser. 

Å kjempe for å få tilbake livet ditt som det var før kreftdiagnosen, vil ta mye energi fra deg. Jeg har møtt mange kreftoverlevere som har sagt at den dagen de aksepterte at «sånn her er det nå» da skjedde det noe. Da fikk de ny energi som de kunne bruke på positive ting. 

Du trenger ikke å like din nye situasjon eller hvordan du har det nå, for å akseptere hvordan livet ditt er. Kanskje er alt helt annerledes om en måned. Men nå, akkurat i dag, er det sånn her. 

Det tar tid å finne «den nye normalen» etter en kreftbehandling, og jeg vet at du har lyst å komme dit raskt. Men hvis du er tålmodig og bruker god tid så vil du finne den, din nye hverdag. Og den hverdagen har jeg stor tro på vil bli veldig bra, selv om den er annerledes enn den var før kreften. 

IMG_3729.PNG

Kapitel 4 i boken «Hver dag teller – livet etter kreft» handler om å akseptere din nye hverdag.